Welkom in onze shop! Heb je een vraag? Stuur ons een appje, we zijn hier voor jou.

Zo gezond is seks voor je

Samen genieten van seks is niet alleen goed voor je relatie maar het is ook nog eens super gezond! Hieronder een aantal goeie redenen om flink aan je gezondheid te werken.

Calorieën verbranden

Zelf heb ik een hekel aan sporten en doe daar dan ook niet aan. Op een hele goede en mooie dag wil ik heel soms lopend naar de supermarkt gaan, die is wel 2 straten verder, maar het liefst pak ik hiervoor gewoon de auto. En ondanks dat Nederland een “fietsers land” is heb ik ook geen fiets. Niet milieu bewust en ook niet goed voor de lijn.

Van zoetigheid hou ik niet maar ik pak graag een zak chips of nootjes en tja die calorieën moeten er eigenlijk ook wel weer af. Wist je dat je met een goede vrijpartij tussen de 100 en 300 calorieën kan verbranden! En wees nou eerlijk, zit je liever in de sportschool met allemaal zwetende mensen of duik je liever lekker samen het bed in om die calorieën te verbranden? Lijkt me toch een hele makkelijke keuze…

Nooit meer hoofdpijn

Daarnaast komen er tijdens een vrijpartij allemaal verschillende stofjes vrij die ook goed zijn voor je gemoedstoestand. Zoals bijvoorbeeld oxytocine, dit is het knuffelhormoon / liefdeshormoon. Dit hormoon zorgt voor een gelukkig gevoel maar het heeft ook een kalmerende werking. Dit hormoon kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat mannen zo lekker snel in slaap vallen na een vrijpartij. Het verlaagt ook nog eens de bloeddruk en het heeft een positieve invloed op het stressniveau.

Een ander fijn stofje wat aangemaakt wordt tijdens een vrijpartij is endorfine. Endorfine is eigenlijk een natuurlijke pijnstiller. Dus dames sorry, het excuus hoofdpijn kunnen we niet meer gebruiken, er zijn onderzoeken waaruit namelijk is gebleken dat vrijen, qua endorfine, net zo effectief is als twee aspirines.

Je conditioner kan de deur uit

Dure verzorgingsproducten voor je huid en haar? Die zijn nergens voor nodig, een goede vrijpartij is meer dan genoeg om je huid en haar in perfecte conditie te houden.

Tijdens het vrijen verbruik je niet alleen veel calorieën, maar je zweet ook tijdens de seks en dat is goed! Dit is een natuurlijke schoonmaakbeurt voor je huid! Om deze schoonmaakbeurt goed af te ronden is een lekkere douche, wat natuurlijk ook gezellig samen kan, wel een aanrader.

Ook wordt er extra oestrogeen aangemaakt en dit wonderhormoon zorgt voor een gezond uitziende huid en gezond haar maar het versterkt ook je immuunsysteem waardoor je huid steviger blijft en ontstekingen (die er voor zorgen dat je huid uiteindelijk ook verslapt) voorkomt. Ditzelfde hormoon vermindert ook de cellulitis.

Alleen maar voordelen

Het schijnt zelfs dat regelmatig ejaculeren de kans op prostaatkanker vermindert. Goed voor de lijn, huid, haar, anti-stress, pijnstiller, verminderde kans prostaatkanker een kleine greep uit alle positieve zaken die seks heeft op jullie gezondheid!

Wil je hier meer over weten, heb je een hele andere vraag of weet je juist een leuk onderwerp voor mijn volgende blog? Laat een berichtje achter.