Welkom in onze shop! Heb je een vraag? Stuur ons een appje, we zijn hier voor jou.

Hoe praat je met je partner over seks

Samen praten over seks

Met vriendinnen is dit altijd vrij gemakkelijk, maar met je partner over seks praten is vaak toch iets moeilijker. Zelf vind ik het moeilijk omdat je jezelf kwetsbaar op moet stellen en je partner natuurlijk ook. Maar eigenlijk is dat best raar, je deelt alles, je geeft jezelf al helemaal over tijdens het vrijen maar er over praten is moeilijk...

Vind jij het ook lastig om hier samen over te praten? Misschien helpen de volgende tips hierbij;

Verander de naam

Vinden jullie het moeilijk om over seks te praten, geen probleem! Gebruik gewoon een andere naam zoals tuinieren, voetbal of autorijden. Dit kan voor de meest hilarische gesprekken zorgen, maar dat is ook de bedoeling, hou het luchtig! Niemand vindt het leuk om kritiek te krijgen, zeker niet op zo’n kwetsbaar vlak als seks. Dus hou het leuk!

Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat het fijn is dat hij zulke goede doelpunten maakt, maar dat het voor jou fijn is als hij de tijd neemt om van de ene kant van het veld naar de andere kant te dribbelen. En daarmee dus de tijd neemt voor hij scoort. Of om de mooiste bloemen in de tuin te krijgen moet je ze wel eerst even water geven. Ook erg leuk, als je net als ik ontzettend van doorrijden houdt, soms is het veiliger (lees; ook fijn) om even wat gas terug te nemen, dit voorkomt bekeuringen.

En nee, je zult elkaar niet altijd meteen begrijpen maar dat maakt het juist zo leuk. En maak er een spelletje van. Bijvoorbeeld dat het verboden is om alle woorden die met seks en je lichaam te maken hebben te gebruiken. Een leuk spelelement, de verliezer moet de winnaar masseren.

Anonieme vragen

Pak een stapel blanco papiertjes en schrijf hier allebei een aantal vragen op. Ze moeten op jullie beide van toepassing kunnen zijn. Zoals “wat maakt mij een fijne minnaar/minnares” Doe de vragen opgevouwen in een schaal of vaas en trek om de beurt een vraag en stel de ander de vraag die jij getrokken hebt. Het klinkt wat kinderachtig maar de kans is heel groot dat je dingen van elkaar leert die je eigenlijk niet wist. Wees eerlijk en lief voor elkaar!

Gewoon vragen

Het klinkt heel logisch, maar als het om seks gaat, is het vaak net zo moeilijk als het logisch is. Maar vraag gewoon, bijvoorbeeld nadat je samen fijn gevreeën hebt, of je partner het ook fijn vond. Maar vraag ook waarom je partner het fijn vond. Hebben jullie iets nieuws geprobeerd, een anders standje of speeltje? Vraag je partner wat hij/zij er van vond en vertel zelf hoe je het vond. Overigens raad ik niet aan dit gelijk te doen als jullie van elkaar af rollen, maar doe dit bijvoorbeeld als je nog lekker samen na ligt te genieten in elkaars armen. Maak het geen verhoor of zwaar verhaal maar gewoon lekker open, eerlijk en misschien met een beetje humor?

Iets nieuws

Wil je iets nieuws proberen maar durf je hier niet over te beginnen. Wat wij vrouwen natuurlijk goed kunnen is “joh, wat ik laatst hoorde/op internet las daar had iemand ….. geprobeerd, wat vind jij daar nou van”? Je weet dan hoe je partner daar over denkt, dat is natuurlijk waardevolle informatie maar geef ook zelf aan dat je stiekem wel nieuwsgierig bent hoe dat zou zijn.

Gezellig uit eten

Tip voor een lekker en waarschijnlijk hilarisch leerzaam etentje! Zoek een stelletje in het restaurant uit en fantaseer samen hoe zij seks zouden hebben. Dit klinkt gek, maar je praat dan samen makkelijker over seks en dit kan juist heel ontwapend zijn om zelf aan te geven dat je iets misschien zelf wel een keer zou willen proberen of juist om subtiel te laten weten wat je wel of niet lekker vindt. Eet smakelijk ;-)

Goede communicatie is de basis van een goede relatie, goede communicatie over seks is de basis voor een nog betere (seksuele) relatie. Ik wens je heel veel plezier met de gesprekken met je partner over seks.

Wil je een persoonlijk advies of heb je een idee voor een volgende blog? Laat het me weten op Twitter of stuur me een Whatsapp op 06 21 32 56 82.