Waar zit je G-spot? Of bestaat de g-plek niet...

Bestaat de G-plek (G-spot)?

De G-plek of G-spot is een plekje in je vagina, dat opzwelt als je opgewonden raakt. Extra stimulatie van deze G-plek, zou tot een (sneller) orgasme kunnen leiden. Dat beweren althans sommige wetenschappers en seksuologen. Vreemd genoeg is niet iedereen het eens met het bestaan van de G-spot of G-plek. De plek is immers niet duidelijk afgegrensd van de rest van je vagina. Daarnaast kunnen veel vrouwen de G-plek niet bij zichzelf vinden.

De G-plek: hoe, wat en waar?

Waar zit je g-spot en hoe vind je jouw g-plek

De G-plek dankt haar naam aan haar ontdekker. In de jaren vijftig ontdekte Dr. Ernst Grafenberg de genotsplek bij vrouwen. De G-spot is enkele vierkante centimeter

s groot en bevindt zich aan de binnen-buikzijde van je vagina, op drie tot vijf centimeter van de ingang. De G-plek is een sponsachtig, ribbelig stukje weefsel, dat zich vult met vocht als je seksueel opgewonden bent.

Klaarkomen op de G-spot

Stimulatie van de G-plek kan een vrouw helpen klaarkomen. Over het algemeen is een orgasme door stimulatie van de G-spot wat gedempter. Het bereidt zich langzaam uit door je lichaam en veroorzaakt uiteindelijke diepere opwinding.

Sommige wetenschappers geloven dat de G-plek een extensie van de clitoris is. De G-plek zou een onderdeel van de inwendige structuur van de clitoris zijn. Andere wetenschappers denken dat het de vrouwelijke prostaat is. Dit is het orgaan wat bij mannen betrokken is bij de ejaculatie. Het produceert het vocht wat wordt toegevoegd aan de spermacellen. Bij vrouwen produceert de G-plek een soortgelijk vocht. Hierdoor zou een vrouw na stimulatie van de G-spot kunnen ejaculeren.

Is vrouwelijk ejaculatie mogelijk?

Een ander onderwerp waar veel discussie over bestaat is vrouwelijke ejaculatie. Een vrouwelijke ejaculatie houdt in dat er op het moment van orgasme een vloeistof wordt uitgestoten langs de urinebuis. Net zoals dat ook bij mannen gebeurt, maar dan met sperma. De vraag is of dit bij vrouwen ook mogelijk is? En zo ja, hoe kun je dit bereiken?

Ondanks dat veel vrouwen geen ervaring met ejaculatie hebben, is het voor vrouwen inderdaad mogelijk om te ejaculeren. De ejaculatie kan al voor het klaarkomen optreden.

Vrouwelijk ejaculatievocht

Het vrouwelijk ejaculatievocht is helder en geurloos. Het bevat net als het mannelijke ejaculaat het eiwit PSA (prostaat specifiek antigen). Ook bevat de G-spot bepaalde enzymen die ook in mannelijke prostaatklieren aanwezig zijn. Dit zou erop kunnen wijzen dat er een vergelijkbare vochtproductie in de G-plek optreedt als in de prostaat. Het vocht zou echter ook uit de baarmoeder kunnen komen. Wetenschappelijk onderbouwd is dit alles helaas niet.

Hoe bereik je ejaculatie?

Vrouwelijke ejaculatie kan worden bereikt door stimulatie van de G-spot. Om ejaculerend klaar te kunnen komen moet een vrouw zich helemaal over geven aan haar partner. Vervolgens moet de G-spot met de vingers gestimuleerd worden. Deze stimulatie kan in het begin het gevoel geven alsof je naar het toilet moet. Dit gevoel zal na enige tijd verdwijnen en plaatsmaken voor een aangenamer gevoel. Als je eenmaal aan de stimulatie gewend bent, zal het mogelijk worden ejaculerend klaar te komen.

Voor een fijne stimulatie van je g-spot adviseren wij je een vibrator die zich speciaal richt op je lekkerste plekje. Bekijk ons assortiment of onze suggesties hieronder.

Bekijk ook eens
Siliconen Vibe

€ 37,95

Voor 23:30 uur besteld, zaterdag in huis