Mei is Nationale Masturbatie Maand in USA

Wist jij dat per 1 mei in Amerika de National Masturbation Month is begonnen?

Nee, geen nood. In de wirwar van speciale dagen, weken en zelfs maanden krijgt de Nationale Masturbatie Maand nog relatief weinig aandacht. Jammer, want zeker in het preutse Amerika is dit een onderwerp wat wel wat meer uit de taboe sfeer gehaald mag worden. 

Seinfeld
De grootste aandacht voor dit onderwerp gaat helemaal terug tot 1992. In de sitcom Seinfeld werd het taboe bespreekbaar gemaakt door een scene waarin George Constanza tijdens het masturberen werd betrapt door zijn moeder. De 4 New Yorkers gaan hierop een weddenschap met elkaar aan wie het langst kan zonder te masturberen. Omdat Seinfeld op prime time werd uitgezonden en het woord masturbatie schande was, zeker op dat tijdstip op nationale televisie gebruikten zij de term: "master of my domain,” was born. Er kwam geen winnaar uit.

Joycelyn Elders
Maar hoe krijgt masturbatie dan een eigen maand? In 1995 in San Francisco als antwoord op het gedwongen ontslag van Joycelyn Elders, voormalig Hoofd Chirurgie. Haar werd, na het geven van een speech tijdens de United Nations World AIDS Day in 1994, een vraag gesteld uit het publiek. Haar antwoord op de vraag over het potentieel van masturbatie om vroegtijdige sexuele activiteit te voorkomen luisterde: "Ik denk dat het een onderdeel is van de sexualiteit van de mens en deel van iets wat wellicht onderwezen moet worden.”

Dit antwoord betekende het einde van haar carriere maar het begin van National Masturbation Month. De oprichters van Good Vibrations vonden dit een keerpunt en stelde zichzelf 2 doelen: Het gesprek levendig houden rondom het onterechte ontslag van Joycelyn Elders en het taboe rond masturberen doorbreken. 

Good Vibrations herkende dat veel mensen hulp en advies nodig hadden over masturbatie. Hiervoor wilde ze allereerst de bevestiging creëren dat het in de eerste plaats ok is om te masturberen. Te lang hebben schaamte en taboe vast gezeten aan masturbatie. Terwijl het zo gewoon, natuurlijk en lekker is dat je kunt stellen: 98% van de bevolking doet het en de andere 2% liegt er over. 

Geniet van jezelf
Het gaat er dus deze maand niet over dat je jezelf helemaal suf moet masturberen. Maar sta eens stil bij de mensen die zich hebben ingezet om het taboe rondom masturbatie te doorbreken. Om deze maand te vieren hebben we hieronder wat lekkere suggesties voor je.

Happy National Masturbation Month!

 

Bekijk ook eens