De clitoris: feiten en fabels

Over de clitoris is veel geschreven en veel gezegd. Niet alle uitspraken zijn waar, er bestaan een hoop fabels. Hieronder vind je een overzicht van enkele stellingen, waarbij we aangeven of het om een fabel of een feit gaat.

Stelling 1: De clitoris is een miniatuurversie van de penis?

Fabel! Ondanks dat de clitoris overeenkomsten met de penis heeft, is dit niet het geval. De clitoris bevat namelijk geen kanaal en ook geen opening. Wel bevat de clitoris zwellichamen en genotsensoren, net als de penis. Hiernaast is het uitwendige gedeelte van de clitoris vergelijkbaar met de eikel van de penis.

Stelling 2: De clitoris is ongeveer 11 cm?

Feit! Het grootste gedeelte van de clitoris bevindt zich inwendig. Het uiteinde van de clitoris bevindt zich in de bovenste hoek van de binnenste schaamlippen en wordt deels bedekt door een kleine huidplooi. Dit deel is ongeveer één centimeter lang.Alles wat je wilt weten over je clitoris lees je op damesspeeltjes.nl

Stelling 3: Vrouwen kunnen alleen een orgasme krijgen als de clitoris gestimuleerd wordt?

Fabel! Sommige vrouwen kunnen al een orgasme krijgen tijdens het zoenen of wanneer ze aan bepaalde fantasieën denken. Hiernaast kan een vrouw ´s nachts klaarkomen door een opwindende droom heeft. Hoewel de meeste vrouwen tijdens geslachtsgemeenschap klaarkomen door stimulatie van de clitoris, kunnen sommige vrouwen ook klaarkomen door alleen vaginale stimulatie of stimulatie van de G-spot.

Stelling 4: Ook vrouwen kunnen een natte droom krijgen?

Feit! De clitoris kan ’s nachts opzwellen, net als de penis bij mannen. Omdat de clitoris maar klein is, merk je hier helemaal niets van. Als je een opwindende droom krijgt, kun je zelfs klaarkomen in je slaap.

Op zoek naar een spannend speeltje waarmee jij je clitoris heerlijk kan stimuleren? Bekijk onze spannende speeltjes speciaal voor de clitoris of onze suggesties hieronder.

Bron: https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/vrouwelijk-orgasme 

Bekijk ook eens
Palm Power Jenga Stimulator

€ 77,95

Voor 23:30 uur besteld, donderdag in huis